Zemin Ses Yalıtımı | İzoGuard ®
Zemin Ses Yalıtımı
Ev, iş yeri ve mekanların ortak duvar ses yalıtımını ve izolasyonunu sağlamak amaçlı örnek kesitlerde kullanılmakta olan ürünleri kullanarak 20 ila 70 dB arasında izolasyon ve yalıtım sağlamaktadır.
Zemin Ses Yalıtımı
Konut, fabrika, ofis gibi mekanlarda döşeme arası & altı, şap altı, parke altı uygulamalarında kullanılan darbe titreşim sönümleyici ve anti – vibrasyon işlemi sağlayan gürültü önleyici ve gürültü izolasyonu & yalıtımı amaçlanan uygulamalarda mükemmel darbe yalıtımı & izolasyonunda İzoGuard Keçe Yalıtım 15 mm kullanınız.
Zemin Ses Yalıtımı
Ev, iş yeri ve fabrikalarınızda tavan ses izolasyonunu aşağıdaki örnek kesitlerde kullanılan ses yalıtım ürünleri kullanılarak 20 dB ile 70 dB arasında izolasyon yapmanız mümkündür. Hangi mekanda ne amaçla kullanılıyorsa buna bağlı üretilen ses desibeline bağlı izolasyon yapmak gerekir. En etkili ses izolasyonu için makaleyi dikkatli okuyun.
Zemin Ses Yalıtımı Nedir
Hayatımızı geçirdiğimiz yaşam alanlarımızda, binalarımız ve çevremizi istenmeyen hoş olmayan seslerden gürültünün zararlarından korumak için doğru ve etkili hatta en etkili ses yalıtım malzemeleri ile yalıtılarak yapılan uygulamalara kısaca ses yalıtımı denir. Zemin ses yalıtımı bir mekandan başka bir mekana seslerin geçişini engellemek, ses geçiş kaybı sağlamak ve sesi yani gürültüyü çıktığı alanda azaltmaya zemin ses yalıtımı denir. Başlıca, ev, konut, sinema, ofis, toplantı odası, jeneratör odası, makine dairesi, okul, kütüphane , otel, hidrofor dairesi, çağrı merkezi, gibi ortamlarda oluşan ses parazitlerinin karışarak oluşturduğu gürültülerin, insan sağlığına verdiği zararı önlemek ve engellemek için yapılan ses emici ve ses yalıtımı yapan malzemeler ile izole edilmesine yarayan uygulamalara zemin ses yalıtımı denir.
Zemin Ses Yalıtımı
Zemin ses yalıtımı ve izolasyonunda amaçlanan, gürültünün insan üzerinde oluşturabileceği zararlı etkileri en aza indirmek için alınacak önlemleri kapsamaktadır. Gürültü , düzensiz yapılı, farklı frekans bileşenlerine sahip olan ve genellikle zamana göre, değişken olan istenmeyen ses topluluğuna denmektedir.
Sesin Zararlarının Önlenmesi
Özellikle çarpık kentleşmenin plansız yürüdüğü semtlerde, gürültü kirliliği insan sağlığına ve de konforuna zarar veren etkenler arasında yer almaktadır. Çevremizdeki fabrikaların çıkardığı rahatsız edici gürültülü sesler, hava alanı çevresindeki yerleşim bölgesinde duyulan şiddetli gürültü, satıcı sesleri, trafik sesleri, komşudan gelen konuşmalar insanlar tarafından farklı dozlarda gürültü olarak algılanarak, rahatsız edici boyuta ulaştığında insan sağlığını tehdit etmektedir.
Ses
Dokunarak ve hava zerreleri ile ilerleyen ışınsal bir maddedir. Gürültüyle mücadelede temel olarak iki yöntem kullanılır. Akustik düzenleme ve zemin ses yalıtımıdır. Akustik düzenleme, kapalı ortamdaki yansıma süresinin düzenlenmesidir, yani sesi çıktığı noktada emerek azaltarak sesin şiddetini azalmaktır. Zemin ses yalıtımı ise, yapı elemanları aracığıyla iletilen seslerin , ses geçiş kaybı sağlayacak izolasyon ürünleri ile yalıtmaktır.
ZEMİN SES YALITIMININ AVANTAJLARI
Zemin Ses Yalıtımı Sağlıklı ve Konforlu Ortamlar Sağlar
Gürültü, konforumuz açısından istenmeyen, rahatsız edici bir durumdur. Verdiği bu rahatsızlığın yanı sıra bireyler üzerinde, psikolojik, fizyolojik ve performans yönünden olumsuz etkiler de yaratır. Gürültü, davranış bozuklukları, çalışma verimindeki düşüş, duyma kayıpları, kulak çınlamaları ve bazı psikolojik hastalıkların nedeni olabilir.
30-65 dBA 1. Derecedeki Gürültüler
- Konforsuzluk
- Rahatsızlık
- Sıkılma duygusu
- Kızgınlık
- Konsantrasyon bozukluğu
- Uyku bozukluğu
65-90 dBA 2. Derecedeki Gürültüler
- Fizyolojik gürültü
- Kalp atışının değişimi
- Solunumun hızlanması
- Beyindeki basıncın azalması
90-120 dBA 3. Derecedeki Gürültüler
- Fizyolojik gürültü
- Bas ağrısı
120-140 dBA 4. Derecedeki Gürültüler
- Fizyolojik gürültü
- Bas ağrısı
140 dBA 5. Derecedeki Gürültüler
Zemin Ses Yalıtımı İnsanı Verimli Kılar
Gürültü neticesinde fabrika vb. endüstriyel tesislerde çalışanların verimi düşerek, dikkatleri dağılır ve bunun sonucunda iş kazaları meydana gelir. Gürültü nedeniyle iş verimliliğinin düşmesi, ekonomik olarak kurumlara da zarar verir. Benzer bir etki, eğitim gören öğrenciler üzerinde de görülür. Gürültüye maruz kalan öğrenciler dikkatleri dağılarak konsantrasyonları bozulduğu için, verilen bilgileri verimli bir şekilde anlayamaz. Münih Hava limanı çevresinde oturanlar üzerinde yapılan araştırmalar, uçak gürültüsünün, çocukların uzun dönemli hatırlama ve kavrama yeteneklerini azalttığı sonucunu vermiştir. İnsanların verimli bir şekilde faaliyetlerini sürdürebilmeleri için ses yalıtımı ile gürültüden arındırılmaları gerekir.
Şap Altı İzoGuard Keçe Yalıtım
Şap atılmadan önce yüzey temizliği yapılır. Yüzeydeki bozukluklar İzoGuard keçenin serilmesine engel değildir.
İzoGuard keçe zemine boşluk kalmayacak şekilde yan yana serilir.
Döşenmiş İzoGuard keçe üstüne şap atılıncaya kadar çalışan hareketli olacak ise, keçe birkaç noktadan klasik sıva harçları ile yapıştırılmalıdır.
Darbe sesleri alt katlara hem doğrudan hem de yan duvarlardan çarparak ilerler. Bu duvar ses bağlantısını kesmek için atılacak şap kalınlığı kadar İzoGuard keçeler duvara döndürülür. Ancak duvara tek parça halinde döndürülemez ise keçeler şeritler halinde kesilerek duvara birkaç noktadan yapıştırılabilir. Şeritler, yerde serili keçenin üstüne gelecek şekilde ve birleşim noktalarından sızma olmayacak biçimde yerleştirilmelidir. Şap, şerit seviyesini geçmeyecek şekilde dökülür.
Şap dökülürken şapın şerbetinin İzoGuard bünyesine girmediği için ayrıca üzerine naylon vb sermeye gerek yoktur.
Şap seviyesinin üstünde kalan fazla keçeler, parke döşendikten sonra falçata yardımı ile kesilerek temizlenir.
Önerilen ürünler: 5 mm -7 mm - 10 mm -15 mm dir
Parke Altı İzoGuard Keçe Yalıtım
Zemin üzerine İzoGuard keçeler boşluk kalmayacak şekilde yuvarlanarak serilir.
Ayrıca ürünler ses yalıtımı yaptığı için de yapıştırılarak yapılan uygulamada da ses yalıtımına faydası olacaktır.
Önerilen kalınlıklar: 5 mm – 7mm – 10 mm – 15 mm dir.
Zemin Teras Çatı İzoGuard Keçe Yalıtım
Bu detayda su yalıtım katmanı ısı yalıtımının üzerinde yer almaktadır.
Çatı sistemi alttan buhar kesici ile su buharına karşı korunurken, üstte uygulanan su yalıtımı örtüsü suyun yapı elemanlarına ulaşmasını önler.
İzoGuard Isı ve ses yalıtım keçesi altına sıcak tarafa yüksek performanslı buhar kesici uygulanmalıdır.
Buhar kesici katman şeritsel olarak yapıştırılır.
Buhar kesici katman üzerine, İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçesi boşluk kalmayacak şekilde serbest olarak döşemeye serilir.
Serilen İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçelerinin üzerine eğimi göz önüne alınarak uygun kalınlıkta, şap dökülür.
Su yalıtım malzemesi şapın üzerine (su yalıtım malzemesinin uygulama talimatlarına uyacak şekilde )sürülür ve işlem tamamlanır.
Önerilen ürünler: 5 mm -7 mm – 10 mm – 15mm -20 mm dir.
Asansör Titreşim Ses Yalıtım
Asansör sistemleri genelde çatı katında olur.
Asansör Sistemi Zemine montajı yapılmadan önce İzoGuard keçe yalıtım beton üzerine serilir.
10 cm veya 15 cm beton İzoGuard keçe yalıtım üzerine dökülür.
Asansör mekanik montajı tamamlanır.
Dikkat edilmesi gereken asansör sistemi montaj esnasında vida gibi montaj elemanlarının İzoGuard keçe yalıtımına zarar vermemesidir.
Asansör odasının yan duvar ve tavanına ses yalıtımı yapılmalıdır.
Asansör kulesine yani asansör çalışma alanına mutlaka ses yalıtımı yapılmalıdır.
Kazan Daire Ses Yalıtım
Kazan daire sistemleri genelde bodrum katında olur.
Kazan daire Sistemi Zemine montajı yapılmadan önce İzoGuard keçe yalıtım beton üzerine serilir.
10 cm veya 15 cm beton İzoGuard keçe yalıtım üzerine dökülür.
Kazan daire montajı tamamlanır.
Dikkat edilmesi gereken kazan daire montaj esnasında vida gibi montaj elemanlarının İzoGuard keçe yalıtımına zarar vermemesidir.
Kazan daire mekanik sistemlerin zeminde titreşimi çözerken mutlaka yan duvar ve tavan ses yalıtım yapılmalıdır.
Bu uygulamalarla kazan daire zemin bağlantılarından oluşabilecek titreşim kaçakları asgariye düşürülür
Jeneratör Ses Yalıtımı | İzoGuard ®
Jeneratör Sistemi Zemine montajı yapılmadan önce İzoGuard keçe yalıtım beton üzerine serilir.
Jeneratör Sistemi montajı tamamlanır.
Dikkat edilmesi gereken jeneratör sistemi montaj esnasında vida gibi montaj elemanlarının İzoGuard keçe yalıtımına zarar vermemesidir.
Jeneratör sistemlerin zeminde titreşimi çözerken mutlaka yan duvar ve tavan ses yalıtım yapılmalıdır.
Elektrik kesintisi ile devreye giren jeneratörlerde önlem alınmadığı zaman çok güçlü ses çıkmakta ve iş yeri ya da diğer alanları rahatsız edebilmektedir. Makine büyüklüğü ne kadar fazla olursa, çıkardığı ses de o kadar fazla olur. Bunu engellemek üzere geliştirilen ses yalıtım sistemleri ile sorun giderilmiş olur.
Klima Ünitesi Ses İzolasyonu | İzoGuard ®
Klima ünite ayaklarında titreşimi kesmek için İzoGuard keçe yalıtım kullanılır.
Klima ünitesi kapalı alandaysa yan duvar ve tavanına ses yalıtımı yapılmalıdır.
Klima artık lüks olmaktan çıkıp ihtiyaç duyulan bir cihaz olmuştur. Bunu oluşturan ana etken gelişen teknoloji ile bütünleşen klimalardan daha az enerji ile daha fazla verim alınmasıdır. Bizde sizler için klima ve soğutma odalarından gelen rahatsız edici gürültü ve sesleri kontrol altına almak için çözümler sunuyoruz.
Makine Titreşim Ses Yalıtımı | İzoGuard ®
Makineler her ne şekilde imalat edilip çalıştırılsa da bir titreşim mevcuttur. Bu titreşimler hem makinenin performansını etkileyecek hem de çalışan personellerin dikkatini ve motivasyonunu dağıtacaktır.
Makine odası izoGuard ses yalıtım keçe uygulaması
3 Temel Yolu Vardır
- Zemin ses yalıtım uygulama
- Duvar ses yalıtım uygulama
- Tavan ses yalıtımı uygulama
Kaliteli ses yalıtım malzemeleriyle hem makineler korunur hem de sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturulur .
Uzman ekip ve kadromuzla makine odalarınıza ses yalıtımı yapılmaktadır. Makine odalarınızda İzoGuard Keçe Ses yalıtım yüksek kaliteli ürünümüzü tercih edebilirsiniz.
Zemin Yerden Isıtma İzoGuard Keçe Yalıtım
Uygulama - 1
Betonarme döşeme üzeri İzoGuard yalıtım keçesi serbest olarak boşluk bırakmadan serilir.
Bu uygulama üzerine yerden ısıtma strafor plakalar serilir ve borular yerleştirilir.
En alta serilen İzoGuard yalıtım keçeleri son kat döşeme malzemesi kalınlığı da hesaplanarak duvar yüzeyine döndürülerek ısı ve ses kaybı engellenir.
Önerilen Ürünler: 7mm -10 mm-15 mm-20 mm
Uygulama - 2
Betonarme döşemesi üzerine İzoGuard yalıtım keçesi serbest olarak boşluk bırakmadan serilir.
İzoGuard yalıtım keçesi üzerine kılçık tabir edilen boru sabitleyiciler altındaki saplama kısımları kesilerek beton çivisi vasıtası ile İzoGuard yalıtım keçesine sabitlenir.
Borular döşendikten sonra direk şap uygulamasına geçilir.
Önerilen Ürünler: 7mm -10 mm-15 mm-20 mm
Uygulama - 3
Betonarme döşemesi üzerine İzoGuard yalıtım keçesi serbest olarak boşluk bırakmadan serilir.
İzoGuard yalıtım keçesi üzerine normal yüksek dozlu şap atılır. Şap kuruduktan sonra derz açma makinesi ile döşemeden ısıtma boru planına göre derz açılır ve borular yerleştirilir.
Sonrasında son kat döşemeye geçilir. (parke vs.)
Önerilen Ürünler: 7mm -10 mm-15 mm-20 mm
Uygulama - 4
Betonarme döşemesi üzerine İzoGuard yalıtım keçesi serbest olarak boşluk bırakmadan serilir.
İzoGuard yalıtım keçesi üzerine karbon film yerden ısıtma sistemi yerleştirilir.
Sonrasında son kat döşemeye geçilir. (parke vs.)
Önerilen Ürünler: 7mm -10 mm-15 mm-20 mm