•  

Dış Cephe Isı Yalıtım Sıva Sistemi | İzoGuard ®
Mantolama Öncesi Yüzey Hazırlığı

Bina cephelerine iskele kurulacaktır. Cepheye monte edilecek çelik dübellere vidalanan demir tijlerle iskele ayakları birbirine kelepçelenerek sabitlenecektir (İş güvenliğine uygun güvenlikli iskele kurulacak.) ​

​​Yüzey komple temizlenecektir. Gerekmesi durumunda su basıncı 250-300 bar arası olan su jeti ile tüm yüzey yıkanacaktır. Yıkama ile kir ve yağlanma, kabaran boyalar, zayıflamış ve özelliğini yitirmiş sıva tabakaları yüzeyden uzaklaştırılacaktır. Gerekli bölgelerde mekanik müdahaleler yapılacaktır.

​Yüzey temizliği sonrasında ortaya çıkacak olan demir donatılar paslanmaya karşı EPOKSİ BOYA ile boyanacaktır ve üzeri aderansı yüksek tamir harçları ile onarımı yapılacaktır.

Yüzey temizliği sonrasında açığa çıkacak olan derin ve kılcal çatlaklar aderansı yüksek tamir haçları ile onarılacaktır. Çatlağın ebadını ve derinliğine göre İNCE ve KALIN yapılı tamir harçları kullanılacaktır.

Çalışma Alanına Bakan Pencere Ve Kapıların Korunması Pencere ve kapıların zarar görmemesi ve kirlenmemesi için naylon branda ile kapatılacaktır. 

Mantolama öncesinde yüzey sağlam, temiz ve kuru olmalıdır.

MANTOLAMA UYGULANMASI

  • BRUT BETON ASTARI

​Yalıtıma hazır hale getirilmiş yüzey ilk önce brüt beton astarı ile tek kat tek yön olarak uygulama yapılır. Brüt beton astarını uygulamaya hazır hale getirmek için 1-1-5 lt su ilave edilmelidir. Astarlama işlemi sonrasında duvar bir gün kurumaya bırakılmalıdır. Hâlihazırda boyalı olan yani eski binalarda, sıva üzerindeki deformasyonlar temizlendikten sonra brüt beton astarı uygulama yapılacak bütün yüzeylere, Yeni binalarda ise sadece brüt beton yüzeylerine uygulanmalıdır.

  • ANO ÇITASI

Ano çıtası uygulaması yapıştırma sıvası yardımıyla birer metre aralıklarla yeni binalarda direk olarak tuğla, bims, gaz beton gibi yapı Elemanlarının üzerine hâlihazırda boyalı olan eski binalarda ise brüt beton uygulamasının üzerine yapılmalıdır.   

  •  Bina Uygulaması

Isı Yalıtım Sıvası Eski Binalarda Yani Hali Hazırda Sıvalı Ve Boyalı Binalarda Brüt Beton Astarı Uygulaması Yapıldıktan Sonra, Birinci Kat Uygulaması Çelik Mala Yardımıyla 0,5 Cm Kalınlık Oluşturacak Şekilde Malaya Kuvvetli Bir Şekilde Baskı Yapılarak Uygulanır. Daha Sonra Tarak Uçlu Mala İle Baskı Yapmadan Hafif Bir Şekilde Taraklama İşlemi Yapılır Ve Duvar Kurumaya Bırakılır. Kuruma Evresi Atmosferik Şartlarda %50 Bağıl Nem Ortamında Ortalama 48 Saattir. Nem Ölçer Cihazı İle Maksimum %20 Nem Kaldığında İkinci Kat Uygulamaya Geçilebilir. İkinci Kat Uygulamada Ano Seviyesine Kadar Dolgu Verilerek Bıçak Uçlu Mastar Yardımıyla Mastarlama İşlemi Yapılır. Sıvası Uygulamasına Geçilebilmesi İçin Tıpkı İlk Kat Uygulamada Ki Gibi Maksimum %20 Nem Oranı Sağlanıncaya Kadar Beklenmelidir.

  • Sıva Uygulanması
Tamamen Kurumuş Isı Yalıtım Sıvası Üzerine 2 Mm Kalınlıkta Çelik Mala Yardımıyla Sıvama  İşlemi Yapılır. Sıvanın Amacı Yüzeyi Düzgün Hale Getirmek Ve Mineral Sıvasının Yanı Dekoratif Sıvanın Daha İyi Ve Görsel Olarak Daha Güzel Olmasını Sağlamaktır.
  • Kaplama Astarı Uygulanması
Sıvanın kuruma süresi beklendikten sonra kaplama astarı uygulaması yapılacaktır. Sıva yüzeyi ile dekoratif kaplama arasında aderansı sağlamak ve tozumayı önlemek için kullanılan kaplama astarı, rulo ile yüzeye uygulanacaktır.
  • Dekoratif Sıva Uygulanması
Astarlama işleminden sonra çimento esaslı 1,5 mm veya 2mm tane çaplı dekoratif kaplama çelik mala ile yüzeye uygulanacak ve ardından plastik tabanlı malalar ile dekoru verilecektir. BU AŞAMA ÇOK ÖNEMLİDİR. Mutlak suretle çalışan ekip altlı üstlü çalışmalı ve cepheye güneş vurmadığı saatlerde uygulama yapılmalıdır.
  • Dış Cephe Boya Uygulanması
Dekoratif dış cephe kaplamalarının üzerine akrilik esaslı dış cephe boya uygulaması yapılarak mantolama uygulaması sonlandırılır.