WEBER

Saint-Gobain Weber, dünyanın ilk 100 şirketi arasında yer alan Saint-Gobain Grubu’nun endüstriyel harçlar alanında faaliyet gösteren şirketidir. Dünya çapında 48 ülkede 200′ü aşkın üretim tesisi ve 10.000’e yakın çalışanıyla hizmet veren Weber, endüstriyel harç üretiminde dünya lideridir.

Türkiye’ de 1998 yılından beri faaliyet gösteren Weber, seramik yapıştırıcıları ve derz dolguları, dış cephe boya ve kaplamaları, dış cephe ısı yalıtım sistemleri, su yalıtım ürünleri, tamir-tesviye ürünleri beton-tamir koruma sistemleri, şantiye genel malzemeleri, mastikler, zemin sistemleri ve iç cephe boyalarından oluşan geniş bir ürün portföyüne sahiptir.

Yapı sektöründeki 112 yıllık deneyiminin yanı sıra, hem dünyada hem de ülkemizde ısı yalıtımın öncülerinden olan Weber, mantolamada da Avrupa lideri konumundadır.

Bu ayrıcalığın verdiği güç ile, dış cephe yalıtımına yönelik sunduğu benzersiz hizmetlerle, yapılar için güvenilir çözümler sunan Weber, geniş yelpazesindeki özel amaçlı ürünlerini, sektöre faydalı ve kullanıcı ihtiyaçlarına cevap verebilen tek bir sistem içerisinde entegre etmiştir.

Güçlü teknik alt-yapısı ve renovasyon projelerinde sahip olduğu 30 yıllık global deneyimi ile Weber, yenilenen ya da yeni projelendirilen tüm yapılar için eksiksiz bir çözüm sağlamaktadır.

Weber, bir ilke olarak benimsediği yeni ve rekabetçi çözümler hedefleyen yapısını müşteri memnuniyetini önde tutarak ISO 9001:2008 belgesi ile tescillemiştir.

Müşterileri için “kaliteli ürün ve üstün hizmet anlayışı”nı benimsemiş olan Weber, “insana ve yaşadığı çevre”ye verdiği önemi de gösterebilmek için ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi’ni tüm tesislerinde yapılandırarak mevcut ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’ne entegre etmiştir.

Weber güvencesi altında sunulan dış cephe yalıtım sistemleri ürünleri ayrıca Türk Standartları Enstitüsü (TSE) kriterlerine de uygun olarak üretilmektedir.

Weber, faaliyet gösterdiği tüm alanlarda, tecrübesini, pazarın gelişimi için kullanarak, gelişen teknolojik imkanlar ve know-how desteği ile; uygulama kalitesini arttıran, çevreye ve insan sağlığına duyarlı ürünler geliştirir.

WEBER PLUSTHERM MANTOLAMA SİSTEMİ 

Avantajları

  • Geliştirilmiş formüller sayesinde yüksek yapıştırma gücüne sahiptir ve ısı yalıtım levhalarına mükemmel aderans sağlar.
  • ETAG 004*'e uygun olarak test edilmiştir.
  • Isıtma ve soğutma giderlerinden tasarruf sağlar. 
  • Binayı tüm dış etkenlerden koruyarak, ömrünü uzatır. 
  • Bina içindeki nemi dengeleyerek, konforlu mekanlar yaratır. 
  • Uzun yıllar boyunca dış cephe tadilatı gerektirmez

 UYGULAMA ALANI 

Müstakil ev, toplu konut vb. tüm yapıların dışarıdan ısı yalıtımının sağlanmasında kullanılır. 

UYGULAMA YÜZEYLERİ 

Dış cepheler ;

– Tuğla,
– Gazbeton,
– Brüt beton, 
– Çimento bazlı sıva, 
– Ahşap levha.

Isı yalıtım levhası olarak;

– weber.therm EPS,
– weber.therm EPS plus,
– weber.therm XPS,
– weber.therm taşyünü,
– weber.therm taşyünü LD.

UYGUN SON KAT SEÇENEKLERİ 

weber plustherm mantolama sistemi uygulanmış yüzeylere, son kat olarak weber.tex grubu hazır renkli sıvalar , weber.min grubu kaplamalar veya weber.tex grubu dış cephe boyaları ile beraber uygulanabilir.

UYGULAMA SINIRI

Islak ve nemli yüzeylere kesinlikle uygulanmaz. 
Gevşek ve düşük dirençli yüzeylerde uygulanmaz. 
Son kat kaplamalar için renk seçimi yapılırken fazla koyu renkler tercih edilmemelidir.

PERFORMANS

weber plustherm mantolama sistemi EOTA (European Organisation for Technical Approvals) ETAG 004*'e göre test edilmiştir.

REFERANS STANDARTLARI

TS 13499

TS 13500

 

YÜZEY HAZIRLIĞI

Yüzey temiz, kuru, düzgün ve sağlam olmalıdır. 
Yüzey böcek, kemirgen hayvanlar vb. yerleşmiş canlılar ve yuvalarından mutlaka arındırılmalıdır. 
Toprakaltı, subasman seviyesi veya suya maruz bölümlerde su yalıtımı için gerekli önlemler alınmalıdır. 
Bina veya cephenin yüzeyine yatay ve dikey olarak ip çekilerek hazırlanmalıdır.

UYGULAMA ŞARTLARI

Ortam Sıcaklığı : +5 °C ile +30 °C arası.
Çok nemli ve/veya çok sıcak havalarda, güneş altında uygulama yapmaktan kaçınılmalıdır.
Donmuş, erimekte olan veya 24 saat içerisinde don tehlikesi olan yüzeylerde uygulanmamalıdır.

UYGULAMA

Daha fazla bilgi için Mantolama Nasıl Yapılır inceleyiniz…

DÜBEL SAYISI

Dübellemenin asıl amacı, rüzgar ve türbülans etkilerini önlemektir. Uygulamalarda dübel sayısı, genellikle 6 dübel/m2 olarak kabul edilir. Ancak bina yüksekliği ve çevre koşulları, dübel sayısını ve buna bağlı olarak dübel şemasını belirler.
Özel durumlarda uygulanması gereken “dübel sayısı ve yerleşimi şeması” için lütfen bize danışınız.

SON KAT UYGULAMA

Dış cephe ısı yalıtım sistemlerinde genellikle tekstürlü hazır renkli sıvalar tercih edilmelidir. Son kat kaplamanın, dekoratif amacının dışında bir görevi de dış cepheyi ve yalıtım sistemini dış hava koşullarından korumaktır. Bu korumada, kaplamanın tanecik yapısı büyük önem taşır. Mimari nedenlerden ötürü “düz” bir boya gerekiyorsa, normal uygulamanın üzerine 1-2 kat daha sıva yapılmalıdır.
Son kat kaplamalar için renk seçiminde fazla koyu renkler tercih edilmemelidir. Koyu renkler, açık renklere oranla güneş ışınlarını daha fazla çekecekleri için yüzeyde termik gerilmelerle birlikte çatlaklar oluşabilir.

UYARILAR VE ÖNERİLER

Özellikle tadilatlarda; cam, ahşap, alüminyum ve diğer mevcut yapı elemanları örtülerek korunmalıdır. 
Mantolama yapılacak yüzeylerde döşemeler ve sıvalar kurumuş olmalıdır. 
Binalarda nem ve rutubet önlenmiş olmalıdır. 
Yağmur olukları, son katı uygulanmış sistemden en az 5 cm. dışarıda olacak şekilde, yalıtım uygulamasından önce inşa edilmelidir. 
İskele kullanımlarında, iskele kelepçelerinin uzunluğu sistem kalınlığına uygun olmalıdır. 
İskele kelepçeleri için açılan deliklerden (deliklerin eğri açılması vb.) su sızmamasına dikkat edilmelidir.  
İşçilik kalitesini arttırmak ve ısı yalıtım sisteminin ömrünü uzatmak amacıyla özellikle dilatasyon derzleri, kapı-pencere kasaları ve lentoları gibi riskli bölgelerde weber plustherm mantolama sistemi profillerinin kullanılması önerilir.