Isı yalıtımının en fazla kullanıldığı sektör konut sektörüdür. Yaşam alanı olarak kullanılan apartmanlar haricinde hastaneler, okullar, devlet kurumları, ofisler, fabrikalar gibi farklı işlevlere sahip yerlerde de konforlu alanlar yaratmak için ısı yalıtımı uygulanır.
Binanın iç ve dış ortamları arasında bulunan tüm bölümlerinde ısı iletimi gerçekleşir bu sebeple tüm bu alanlar için farklı ısı yalıtım seçenekleri bulunmaktadır. Binanın dış ve iç ortamlarını birbirinden ayıran duvar, pencere, kapı, tavan, çatı, boru tesisatı  ve zemin bölümlerinde ısı yalıtımı gerçekleştirilebilir.
Dış cephe yalıtımı en çok bilinen ve en yaygın olarak kullanılan ısı yalıtım çeşididir. Bunun haricinde binanın diğer alanlarında yapılan ısı yalıtımları da enerji verimliliği ve konfor açısından önemlidir.
Bina içerisinde ısı kaybının yaklaşık olarak %25’i çatılardan kaynaklanmaktadır. Bu sebeple çatı içerisinde yapılacak ısı yalıtımı uygulamaları uzun vadede ciddi bir enerji tasarrufu ve ev sakinlerine daha konforlu bir yaşam alanı sağlayacaktır.

Bina içerisinde çok yüksek ve düşük sıcaklıklara maruz kalan boruların dayanıklılığını korumak, donma ve çatlamayı önlemek için de ısı iletkenliğini azaltacak şekilde boru yalıtımı yapılmaktadır.