ISI YALITIM SIVASI

Son yıllarda ısı yalıtım bilincinin artması, yasal zorunluluklar, enerji tasarrufu  ve vergi avantaları gibi nedenler yalıtım sektörünü hareketlilik getirmiştir. Bu hareketlilik kısa sürede yeni organik ve inorganik yalıtım malzemelerinin ve uygulama tekniklerinin ortaya çıkmasına sebep olmuştur.

Isı yalıtım sıvaları da bu hareketlilik neticesinde popüler olmuş, sektör içerisinde hızla yayılmış ve beraberinde tartışmaları da getirmiştir.

 

Mantosür Doğal Isı Yalıtım Sıvası

Tanımı : Yapısında bulunan gözenekli ve doğal agregalar sayesinde uygulandığı yüzeyde ısı-su-ses ve yangın yalıtımı sağlar. Nefes alma özelliği sayesinde de terlemeyi önler. 

Kullanım Alanları : Bütün yapıların dış cephe yüzeylerinde, kolon ve kirişlerde, kaba ve ince sıva, tuğla, bims, gazbeton vb. yüzeylere uygulanır ve mükemmel yalıtım sağlar.

Yüzey Hazırlama : Uygulanacak zeminde uygulamayı engelleyecek pürüzler giderilmeli, kabarmış olan boya, kireç ya da varsa yağ gibi kalıntılar temizlenmelidir. Uygulamayı  olumsuz yönde etkileyecek boyalı yüzeyler çentme yöntemi ile hazır hale getirilmelidir. 

Karışım Yöntemi: Harç teknesine önce su koyulup, sonrasında Mantosür Doğal Yalıtım Sıvası ilave edilmelidir. 

 

15-16 lt. lik suyun üzerine 16 kg’lık ambalajın tamamı boşaltılır. Karışımın hazırlandığı harç teknesi karıştırma öncesinde iyice temizlenmiş olmalı ve karıştırma anında da harç teknesinin kenarları, homojen bir ürün elde edebilmek için mala yardımıyla iyice sıyrılıp, tekrar karıştırılmalıdır. Homojen bir karışım için 500-600 devirli elektrikli mikser kullanılmalıdır.

Karışım süresi yaklaşık 4-5 dakika olup, kıvamını alıncaya kadar karıştırılmalıdır. Hazırlanan karışım 2-3 dakika dinlendirildikten sonra uygulamaya geçilir. Yapım esnasında gecikmeden dolayı ürün priz almaya başlarsa, su ilave etmeksizin tekrar karıştırılıp, kullanım kıvamına getirilerek uygulanır.

Uygulama : MANTOSÜR uygulamasında kalınlığı belirleyecek olan çıtalar, uygun aralıklarla monte edilerek, anolar oluşturulur. Önceden hazırlanmış olan ürün anolar arasına çelik mala ile ya da makine ile püskürtülerek 1 cm yi geçmeyecek şekilde uygulama yapılır. Priz alma süreci 48 saat olmalıdır. Ürün tamamen priz aldıktan sonra 2. kat uygulama gerçekleştirilir. Daha sonra anolar arasındaki boşluklar, Mantosür ile doldurulup, mastarlanır ve son kat uygulamalara hazır hale getirilir.

WEBER PROTHERM ISI YALITIM SIVASI

Uygulama Alanı

Dış mekanlarda ısı yalıtımına katkıda bulunmak amacıyla kullanılır.
Diğer tüm uygulama yüzeyleri için bize danışınız.

Uygulama Yüzeyleri

Tuğla
Brüt beton
Beton
Gazbeton
Bims

Uygulama Sınırı

Metal, tahta, ahşap üstü yüzeyler üzerine direkt sıva uygulaması yapılmamalıdır.
Alçı yüzeylerde uygulanmaz.
Eski boyalı yüzey, hazır renkli sıva, dış cephe kaplaması, sağlam olmayan eski sıvalı, sürekli neme maruz kalabilecek, asbest çimento ya da yalıtım paneli yüzeyler üzerinde uygulanmaz.

Performans

Kuru yığın yoğunluğu: 400 ± 40 kg/m3
Basınç Dayanımı: CS II ,1,5-5 N/mm2
Bağ Dayanımı: ≥ 0,5 N/mm2, FP:B
Isıl iletkenlik: T1 (≤0,10 W/mK)
Kılcal (Kapiler) Su Emme : W1
Su buharı geçirgenliği: ≤15 μ
Yangina Tepki Sınıfı: A1

Referans Standratları

TS EN 998-1 T1
CE