Duvarlar bina içerisinde ısı iletiminin en fazla gerçekleştiği alanlardır. Duvar üzerinde birden fazla ısı yalıtımı uygulama seçeneği bulunmaktadır. Bunlar duvarın farklı kısımlarına uygulanarak ısı iletimini azaltmaya yardımcı olur. İç ve dış duvarlar arası doldurularak yapılan boşluklu duvar yalıtımı ve dış duvarlar üzerine kaplama yapılarak gerçekleştirilen dış duvar yalıtımı binalarda ısı yalıtımında en çok tercih edilen seçeneklerdir.
Tüm ısı yalıtım sistemlerinde istenen ısıl performansa ulaşabilmek için doğru montaj en önemli faktördür. Isı yalıtımı için gereken uygulama profesyonel kişiler tarafından doğru yapılmadığı takdirde sızıntıya sebep olacak hava boşlukları, kirlenme, tahribat gibi sorunlar ortaya çıkabilir. 

Boşluklu Duvar Yalıtımı

1. Sandviç adı verilen ısı yalıtım malzemesi dış duvarın iç tarafına bakan yüzeyine yapıştırılır.
2. İç duvar örülür.
3. Isı yalıtım malzemesi ve örülen duvarlar arasında hiç boşluk kalmamalıdır.
4. İç duvar bölgesinde kalan tüm alanlar (kolon, kiriş vb.) ısı yalıtım malzemesi ile dıştan kaplanmalıdır.
5. Dış duvar buhar direnci yüksek olmayan bir boya ile boyanmalıdır.

Dıştan Isı Yalıtımı

1. Isı yalıtımı yapılacak yüzeyler uygun şekilde hazırlanmalıdır.
2. Dış duvara konulan ısı yalıtım keçelerinin aralarında boşluk kalmayacak bir şekilde yerleştirilmelidir.
3. Uygulama aşırı sıcak veya soğuk, yağmurlu, karlı havalarda yapılmamalıdır.
 
Isıyı iç alanlarda absorbe etmeyi sağlayan malzemeler ısı yalıtım malzemesi olarak adlandırılır. Avrupa standartlarına göre iletim katsayısı 0,065 W/mK değerinden küçük olan malzemeler ısı yalıtım malzemesi olarak tanımlanır. Isı iletim katsayısı ısı yalıtım malzemeleri için en önemli özelliklerin başında gelir. İki farklı yüzeyin arasındaki sıcaklık farkı 1 ºC olarak ele alındığında, birim zamanda birim alandan geçen ısı miktarı ısı iletim katsayısı (λ) olarak tanımlanır. Isı iletim katsayısının sembolü λ, birimi ise W/mKdir.
 
Yalıtım malzemesinin yapı üzerinde yaratacağı ağırlık deprem durumunda risk yaratması bakımından önem arz eder. Bu sebeple yalıtım malzemesinin hafif olması gerekmektedir. Isı yalıtım malzemesi seçiminde mümkün olabilecek en yüksek ısı yalıtım direncini elde edebilmek için binayı ağırlaştıran geleneksel yalıtım malzemelerinden ziyade ısı iletkenliği düşük değerlere sahip son yıllarda geliştirilen yeni nesil malzemeler tercih edilmektedir. Aynı zamanda yalıtım malzemesi şekil değiştirmeye, çatlamaya, basınca dayanıklı ve uzun ömürlü olmalıdır. Malzemenin su geçirmez oluşu, neme karşı direnç özellikleri önemlidir.Bunun için yalıtımda İzoGuard keçeyi tercih etmelisiniz.